Pages

Monday, August 12, 2013

Postal/Sorting Assistant Examination English Solved Paper (Exam Held on 5th May, 2013)

1) All ____ Shashi were present.

Ans: Except.

2) Identify the correct sentence among followings:

Ans:Two and two makes four.

3) Shusil is ______ N.C.C. Officer.

Ans: An.

4) The rose is _______ sweetest of all flowers.

Ans: The.

5) Mohit had a short sleep after lunch. Give one word for the underlined phrase.

Ans: Nap.

6) Give the adverb form of the verb “go”:

Ans: Ago.

7) The tree lost ______ leaves.

Ans: Its.

8) Synonym word of Successive:

Ans: Consecutive.

9) Synonym word of Fidelity:

Ans: Loyalty.

10) Synonym word of Infructuous:

Ans: Fruitless.

11) Antonym/Opposite word of Exodus:

Ans: Influx.

12) Antonym/Opposite word of Conformity:

Ans: Deviation.

13) The adverb which corresponds to the adjective ‘good’.

Ans: Well.

14) In the given alternatives there are four sentences with underlined word. Identify the sentence with underlined word which is not an adverb.

Ans: Suzy is quite beautiful.

15) Attach the rope _______ the back of the crane:

Ans: To.

16) Butter is made _______ milk.

Ans: From.

17) Shivansh is good ______ studies.

Ans: At.

18) Passive voice of ‘Could they not have helped the needy?’

Ans: Could the needy not have been helped by them?

19) Choose the incorrect sentence among the following:

Ans: Work hard, lest you should not fail.

Question 20-22: Find the error:

20) I dare (A)/ not to (B)/ go to my father (C)/ No error (D).

Ans: B.

21) I get up at five (A)/ and studied for two hours. (B)/ After taking a bath, I took breakfast. Then, I went to school on bike (C)/ No error (D).

Ans: A.

22) You need (A)/ not have wasted (B) Your time in this useless activity (C)/ No error (D).

Ans: C.

23) Turn the following two simple sentences in a complex sentence using adverb clause.

       The chief guest entered the hall. The audience clapped.

Ans: The audience clapped as the chief guest entered the hall.

Question no. 24-25: Identify the correct reported speech of the followings:

24) He said to his wife, “How many people were coming to dinner that night.”

Ans: He asked his wife how many people were coming to dinner that night.

25) He said, “Please give me another chance.”

Ans: He requested them to give him another chance.

No comments:

Post a Comment